De Maak Plaats is (nu nog) een digitale plek onder de paraplu van Stadscoöperatie OngeEikt Assen.

Het is een digitale plek waar (beginnende) makers/ambachtslieden/knutselaars samen met ons kunnen meedenken/-werken aan het op poten zetten van een fysieke Makers Werkplaats in Assen.

Deze fysieke plek moet een ruimte worden waar startende makers, creatievelingen en ambachtslieden terecht kunnen voor:

  • gebruik van apparatuur die ze zelf (nog) niet kunnen aanschaffen of waar ze de ruimte niet voor hebben zoals zoals grote en kleine machines voor bv metaal-, hout-, canvas-, textiel- en leerbewerking;
  • het delen van kennis, vaardigheden, ervaring en netwerk;
  • hulp waardoor je zelfstandig kan werken en bij (onderdelen van) projecten waarvoor je de specifieke vaardigheden (nog) niet zelf hebt of die je (nog) niet alleen kunt;
  • een paar extra handen op het moment dat lijmklemmen of bankschroeven niet genoeg zijn;
  • Inspiratie door, brainstormen met en gezelschap van andere makers.

Het moet een plek worden met een “vieze” ruimte (zagen, lassen, schuren) met afzuiging en een “schone” ruimte (stofferen, naaien, afwerken).

Het idee is om de op te zetten fysieke Maak Plaats onderdeel te maken van Stadscooperatie OngeEikt Asssen. Hierdoor kun je lid worden voor een betaalbare contributie.

We hopen de contributie laag te houden door inkomsten uit het verzorgen van cursussen op het gebied van stofferen, hout- en metaalbewerking en het verhuren van “tijd aan de machines en gebruik van ruimte en apparatuur” door bijv. mensen aan het werk te laten met de apparatuur (met gewenste begeleiding) voor een bepaald bedrag per uur of per dagdeel. Het verlenen van diensten als zagen, klussen, reparaties zou ook een mogelijk een bron van inkomsten kunnen zijn.

Zijn er in Assen en omgeving mensen/makers/creatievelingen/ambachtslieden die, net als wij,

  • tegen gebrek aan ruimte en financiële middelen aanlopen die aanschaf van grote (dure) apparatuur hinderen. Apparatuur en ruimte die wel nodig zijn om verder en beter te kunnen?
  • graag ergens terecht willen met vragen “hoe doet je dat”, “waar koop ik dat” en niet onbelangrijk “waar verkoop ik dat”?
  • passie en enthousiasme over het maken met anderen willen delen?
  • Ben of ken jij een maker met dezelfde wensen? Heb je een ruimte? Heb je tips? Wil je met ons meedenken en -praten. Laat het ons weten!

Onder de Tab: Community kun je lid worden van ons Forum.

Onder de Tab: Contact kun je lid worden van de Stadscoöperatie OngeEikt Assen.